Potenciál čínsko-európskeho partnerstva - Fertaľová, Mária
Rastúci vplyv Číny v súčasných medzinárodných vzťahoch. Snaha Európskej únie o jednotnejší a efektívnejší postup aj vo vonkajších vzťahoch. Vzťahy medzi Čínou a EÚ v čoraz väčšej miere regulované, inštitucionalizované a vzájomne výhodné. Vývoj čínsko-európskych vzťahov. Obchod ako hlavný zdroj partnerstva. Limitovaná politická sila EÚ.