Reforma európskej susedskej politiky ako alternatíva k únave z rozširovania EÚ - Fodorová, Veronika
Motívy rozširovania EÚ zo strany únie ako medzinárodnej organizácie - upevnenie svojho postavenia, upevnenie bezpečnosti, pozície vo svetovej ekonomike a geopolitického postavenia. Európska susedská politika z pohľadu teórie realizmu. Podmienky vstupu do EÚ a spolupráce v rámci ESP. Prehľad vývoja podmienok členstva v EÚ. Nástroje európskej vonkajšej politiky. Finančné nástroje. Nástroj predvstupovej pomoci IPA. Budúcnosť Európskej únie.