Právna úprava ekonomickej dimenzie medzinárodného civilného letectva vo svete a na Slovensku - Grančay, Martin, 1984-2024
Právna úprava medzinárodnej civilnej leteckej dopravy založená na 65 rokov starom Chicagskom systéme reprezentovanom Dohovorom o medzinárodnom civilnom letectve. Poskytovanie pravidelných leteckých služieb v článku 6 Dohovoru ponechané na vzájomnú dohodu štátov. Bilaterálne letecké dohody medzi štátmi ako základné dokumenty upravujúce ekonomickú dimenziu leteckých vzťahov. Vybrané dohovory upravujúce medzinárodné civilné letecké vzťahy. Protekcionistické a liberálne bilaterálne dohody. Slobody vzduchu. Právna úprava na Slovensku.