Model práce so začínajúcim učiteľom na škole vychovať dobrého profesionála - Ladányi, Ján
Prijímanie nových absolventov vysokých škôl ako pedagógov do zamestnania. Adaptácia na nové podmienky. Základné povinnosti pedagogického pracovníka. Činnosti priamo a nepriamo súvisiace s vyučovaním. Rozvoj profesionálnej kariéry učiteľov.