Vývoj vzdelanostnej štruktúry a vzdelávania na Slovensku - Šprocha, Branislav
Znalosť čítania a písania v populácii Slovenska v medzivojnovom období. Vývoj vzdelanostnej štruktúry po druhej svetovej vojne. Pohľad na niektoré základné rysy vzdelávania pred rokom 1989 - učňovské vzdelávanie, gymnáziá, odborné a stredné odborné školy, dodatočné vzdelávanie, vysoké školy.