Najlepší na Slovensku exkluzívny rebríček TOP 200 najvýkonnejších slovenských výrobných podnikov za rok 2009
Najväčší prírastok obratu. Šampióni ziskovosti. Najväčší zamestnávatelia. Najväčšie elektrotechnické, chemické, strojárske, stavebné podniky. Do rebríčka sú zaradené podniky, kde prevažuje vlastná výroba, nie obchod. V tabuľkách je uvedená výška obratu za posledné tri roky, zisk, celkový počet pracovníkov na Slovensku, prípadne globálne, ak ide o medzinárodnú spoločnosť.