Svetový klimatický sumit v Kodani a prístup Slovenska ku klimatickým otázkam - Mojžišová, Lucia
Svetový klimatický summit v Kodani, ktorý sa konal v decembri 2009. Sklamanie z výsledkov summitu. Dohoda podpísaná 27 krajinami zo zúčastnených 192. Obmedzenie emisií kysličníka uhličitého, zabránenie otepľovaniu plantéty o viac ako 2 stupne Celzia. Negatívny postoj mimovládnej organizácie Greenpeace k výsledkom v Kodani. Slovensko a boj s klimatickými zmenami. Slovensko a predaj emisných povolení. Slovensko a predaj emisných povolení v rámci Európskeho systému obchodovania s emisnými povoleniami /EU ETS/.