Náklady Európskej únie v kontexte súčasnej hospodárskej a finančnej krízy - Puškárová, Paula, 1985-
Stratégia boja EÚ proti súčasnej kríze obsiahnutá v dokumentoch: Plán na oživenie európskeho hospodárstva (European economic recovery plan) a Dokument KOM (2009) 257. Nástroj boja proti súčasnej kríze - rozpočet EÚ na rok 2009. Navýšený objem finančných prostriedkov pre Kohézny fond a Európsky fond regionálneho rozvoja. Zjednodušenie kritérií pre čerpanie z Európskeho sociálneho fondu a z Európskeho globalizačného fondu. Monetárne opatrenia na úrovni EÚ. Opatrenia na úrovni členských štátov. Náklady EÚ a jej členských krajín. Náklady na záchranu bankového sektora. Náklady na podporu zamestnanosti a investičného prostredia. Zadĺženie krajín. Riziká pri zavádzaní protikrízových opatrení.