Strategický prístup Číny k Afrike a jeho ekonomické implikácie - Szikorová, Nóra
Priame investície Číny v zahraničí. Ročný a celkový objem čínskych PZI v zahraničí (1980-2005). Transformácia čínsko-afrických vzťahov. Dve strany čínskeho neokolonializmu v Afrike. Podpora nedemokratických režimov, degradácia životného prostredia, podpora korupcie v Afrike. Čínska podpora Sudánu a Zimbabwe. Čínsky export lacných tovarov do Afriky. Záujmy a stratégie Číny v Afrike. Celkový stav čínskych priamych investícií v jednotlivých štátoch Afriky v roku 2008. Dopady čínskej angažovanosti.