O bezpečnostnej politike Indie na začiatku 21. storočia - Škvrnda, František
Vývoj pozície Indie v medzinárodných vzťahoch v druhej polovici 20. storočia. Zmeny v pozícii Indie v medzinárodných vzťahoch po rozpade ich bipolárneho usporiadania. Globálna a regionálna dimenzia súčasnej pozície Indie v medzinárodných vzťahoch. Základné multilaterálne a bilaterálne aspekty zahraničnej politiky Indie na konci 20. a začiatku 21. storočia. Meniaca sa pozícia Indie vo svetovej politike v rámci zoskupenia BRIC. Faktory bezpečnostnej situácie Indie: medzinárodné (globálne a regionálne), vnútroštátne (celoštátne a regionálne). Základné problémy bezpečnostnej politiky Indie.