Stabilita eura podriadená spoločnému rozpočtu - Hölcz, Róbert
Riziko pokračujúcej recesie členských štátov eurozóny a platobná neschopnosť bankového sektora. Nákup problémových štátnych dlhopisov Centrálnymi bankami členských krajín eurozóny a Európskou centrálnou bankou v snahe zachrániť bankový sektor. Fiškálna politika národných vlád. Balíčky stimulovania národných ekonomík.