Zhodnotenie závislosti Slovenskej republiky na energetických zdrojoch Ruskej federácie - Štefančíková, Michaela
Energetická bezpečnosť v rámci Európskej únie. Miera závislosti krajín EÚ 27 na dovoze energetických surovín (2006). Podiel dodávateľských krajín na dovoze ropy a zemného plynu do krajín EÚ 27. Energetická bezpečnosť Slovenskej republiky v kontexte Európskej únie. Úloha a postavenie ropy v kontexte energetickej bezpečnosti SR. Úloha a postavenie plynu v kontexte energetickej bezpečnosti SR.