Stanoviská Svätej stolice k fenoménu medzinárodnej migrácie - Vokálová, Emília
Medzinárodná migrácia ako zložitý problém tak z politického, sociálneho, kultúrneho, náboženského ako aj ekonomického hľadiska. Vyjadrenie postoja katolíckej cirkvi k problému migrácie formou pápežských dokumentov – encyklík a posolstiev k veriacim vydaných pri príležitosti každoročného Svetového dňa migrantov a utečencov. Ako sa táto problematika odrazila vo vybraných dokumentoch pápeža Jána Pavla II. a súčasného pápeža Benedikta XVI.