Vzťah medzi metódami strategickej analýzy a kvalitou tvorby stratégie ako významného determinantu efektívnosti systému BSC - Gavurová, Beáta, 1972-
Zhodnotenie využitia strategických metód v procese tvorby stratégie, ako aj tvorby systému Balanced Scorecard. Kľúčovým elementom implementácie BSC je proces tvorby strategických máp, ktoré umožňujú zdokumentovanie vzťahov príčin a následkov a znázornenie súvislostí a závislostí medzi strategickými cieľmi. Ide o najťažší prvok procesu tvorby BSC, preto navrhovaná aplikácia vhodných metód by mohla podnikom dopomôcť pri ich konštruovani. Vybrané výsledky výskumu deklarujúce koncipovanie strategických máp a výsledkov z nich plynúcich boli konfrontované aj s výsledkami najnovšieho amerického výskumu Balanced Scorecard Instititue.