Slovensko má RFID laboratórium - Brezovský, Jozef
Slovensko sa zaradilo medzi krajiny, ktoré majú RFID laboratórium. Vybudovalo ho združenie GS1 Slovakia a bude slúžiť na podporu konkurencieschopnosti členov združenia, podnikateľských subjektov na Slovensku. Laboratórium bude spolupracovať s uverzitami ako aj s firmami. Združenie GS1 rokuje o spolupráci s dvomi najväčšími výrobcami obalových materiálov.