Logistika nábytku jednoduchosť, ale aj poriadna drina - Brezovský, Jozef
Logistiku nábytku ovplyvňuje skutočnosť, do akej špecifickej skupiny konkrétny tovar náleží. Preprava a skladovanie sa líši podľa toho, či ide o čalúnený nábytok, kuchyne alebo napríklad o nábytok z masívu. Drvivá väčšina výrobcov však už ponúka nábytok v rozmontovanej podobe. Manipulácia, skladovanie a transport tovaru, ktorý si zákazník doma dokáže zložiť vlastnými silami, sa významne odlišuje od logistiky klasického masívneho nábytku.