Opatrenia štátu na zmiernenie dopadu hospodárskej krízy v oblasti daní - Miháliková, Daniela
Fiškálna politika ako činnosť štátu je spojená so štátnym rozpočtom (od vládnej až po miestnu úroveň), je zameraná na stabilizáciu ekonomiky. Realizuje sa cez zmeny v príjmoch vlády alebo jej vládnych výdavkov a jej cieľom je ovplyvňovať zamestnanosť, produkciu, ceny a príjmy obyvateľov.