Európska únia a regionálne obchodné dohody - Melíšek, Richard
Regionálne obchodné dohody ( regional trade agreements), ako komplementárne nástroje multilaterálnej obchodnej liberalizácie. Regionálne obchodné dohody ako súčasť obchodnej politiky Európskej únie. Charakteristika, zameranie a hodnotenie jednotlivých regionálnych obchodných dohôd. Asociačná dohoda medzi Európskou úniou a Andským spoločenstvom. Dohoda o partnerstve medzi Európskym spoločenstvom a krajinami Afriky, karibskej a tichomorskej oblasti. Dohoda o hospodárskom partnerstve medzi Európskym spoločenstvom a štátmi CARIFORUM-u.