Postevení Rusů a ruského jazyka v Izraeli - Jechová, Veronika
Imigrácia obyvateľov Ruska, ktorí preukázali svoj židovský pôvod, do Izraela. Najväčšia vlna imigrácie v 90. rokoch 20. storočia. Ruskí prisťahovalci a používanie ruského jazyka. Vplyvná ruská subkultúra. Vplyv ruských imigrantov na izraelskú politickú scénu.