Konzervativní revoluce saúdského krále Abdulláha - Vondruška, Oldřich
Teroristické útoky spáchané 12. mája 2003 a boj proti terorizmu v Saudskej Arábii. Začiatok národného dialógu a prvé demokratické voľby v saudskej histórii. Aktivita kráľa Abdulláha a jeho medzinárodné mierové iniciatívy. Reforma súdneho systému. Úsile o nadviazanie medzináboženského dialógu. Zmeny vo vláde. Saudská Arábia ako nová Mekka vzdelanosti.