Bosenská kríza? - Legáthová, Zuzana
Neúspešné pokusy o jednotnú identitu v Bosne a Hercegovine. Srbský nacionalizmus a vstup Slobodana Miloševiča na politickú scénu. Vypuknutie vojny v roku 1992. Mierové jednania v Daytone 1. novembra 1995 - Daytonská mierová zmluva. Ukončenie vojny, avšak vznik rozpoltenej krajiny. Nutnosť revízie ústavy.