Význam konkurencieschopnosti pre ekonomiku - Oravec, Andrej
Analýza dôležitosti a významu konkurencieschopnosti národnej ekonomiky v období globalizácie svetového hospodárstva. Podniky konfrontované s konkurenciou, ktorá prekračuje politické a geografické hranice. Zachovanie a rast konkurencieschopnosti ako prvoradá úloha manažmentov všetkých podnikov a zároveň aj manažmentu štátov. Využívanie komparatívnych výhod nízkych nákladov a komparatívnych výhod odvodených z inovácií a inovačného predstihu.