Regionálna konvergencia EÚ z pohľadu teórie a empírie - Kováč Gerulová, Lukrécia, 1978-
Teoretický pohľad na regionálnu konvergenciu. Hlavné faktory konvergencie/divergencie podľa hlavných teórií. Metodický pohľad na regionálnu konvergenciu. Beta konvergencia, sigma konvergencia a konvergenčné kluby. Empirický pohľad na regionálnu konvergenciu Európskej únie.