Opcia a opčné právo - Markovič, Peter, 1974-
Vymedzenie podstaty opcie. Základné triedenie opcií. Vysvetlenie jednotlivých pozícií v kúpnej a predajnej opcie na praktických príkladoch. Modelová situácia č. 1 - kupujúci kúpnej opcie. Modelová situácia č. 2 - predávajúci kúpnej opcie. Modelová situácia č. 3 - kupujúci predajnej opcie. Modelová situácia č. 4 - predávajúci predajnej opcie.