Manažér vo svete - Dolinská, Viktória
Ekonomické prostredie sa mení, z unikultúrneho prechádza na mnohokultúrne, preto je potrebné klásť dôraz aj na kultúrnu stránku fungovania organizácie, kde má svoje dôležité miesto nadnárodný manažér. Výchova globálnych – nadnárodných manažérov nie je jednoduchá a je aj finančne náročná. Globálny – nadnárodný manažér si musí uvedomovať odlišnosť kultúr, reflektovať ich a vnímať ako šancu posunúť sa ďalej.