Krajinnoekologické aspekty pri manažmente krajiny - Hrnčiarová, Tatiana
Poznanie prostredia krajiny na rôzne záťažové situácie. Prírodné a environmentálne hrozby. Krajinnoekologické spracovanie podkladov so znalosťou geosystému. Ekologizácia hospodárenia. Zmiernenie, zníženie a odstránenie negatívnych vplyvov. Preventívne opatrenia pri manažmente krajiny.