Bulhaři objevují zemní plyn - Kysilka, Hugo
Plynárenský systém v Bulharsku. V 70. a 80. rokoch plyn chápaný ako lacný zdroj energie pre ťažký a chemický priemysel. Rozvoj plynárenského priemyslu v 90. rokoch, kedy sa plyn rozšíril aj do verejného používania. Bulharsko ako tranzitná krajina pre Turecko, Grécko a Macedóniu. Plynárenské spoločnosti v Bulharsku. Spoločnosť AS Overgaz Inc. a jej vedúce postavenie na bulharskom trhu rozvodu plynu.