Stres a jeho zvládanie riaditeľmi škôl vedieť správne reagovať - Birknerová, Zuzana
Stres ako dôsledok neprimeraných požiadaviek kladených na zamestnancov. Neštandardné situácie oslabujúce pracovný výkon môžu vyvolať psychickú nerovnováhu. Schopnosť niesť riziká vo sfére riadenia v oblasti školstva.