Karol Marx, materialistické chápanie dejín a súčasná teória medzinárodných vzťahov - Škvrnda, František
Materialistickíé chápanie dejín a vývoj súčasného stavu z pohľadu marxizmu. Vybrané otázky a problémy súčasnosti podľa marxistickej teórie medzinárodných vzťahov. Nové pohľady na problémy medzinárodných vzťahov a ich riešenie.