Flexibilita přes hranice firmy - Tomek, Gustav
Splnenie požiadaviek zákazníka ako hlavná filozofická aj realizačná výzva pre marketing. Cesty zvyšovania konkurenčnej schopnosti z pohľadu všetkých účastníkov hodnototvorného procesu. Integrácia firmy do konkurencieschopného dodávateľského reťazca. Starégia reťazca založená na stratégii ťahu (pull). Fungujúci podnikový manažment. Rozhodovanie o outsourcingu. Vytváranie medzipodnikových sietí. Spájanie podnikov do komplexného dodávateľského reťazca - supply chain.