Evolution of Foresight in the Global Historical Context - Jemala, Marek
Vývoj predvídania v rámci globalizácie. Éra prognózovania v prvej fáze globalizácie. Začiatky predvídania v druhej fáze globalizácie. Systematické predvídanie v tretej fáze globalizácie. História predvídania v rámci národných iniciatív. Výsledky a závery. Poznámky.