Dopady finančnej krízy na vývoj energetického trhu EÚ - konzekvencie pre SR - Baláž, Peter
Analýza vývoja svetového hospodárstva. Vývoj svetového HDP a medzinárodného obchodu. Vývoj cien komodít (2003-2010). Hlavné príčiny vysokých cien energetických nosičov. Vplyv pohybov v cene ropy na ekonomické indikátory. Aká je pozícia Európy. Aké konzekvencie z toho pre EÚ vyplývajú. Vývoj HDP SR a zahraničného obchodu. Konzekvencie pre slovenskú ekonomiku.