Vybrané problémy controllingu pre účely duševného vlastníctva - Matušovič, Martin
Riadenie duševného vlastníctva, zvládnutie a koordinácia súvisiacich procesov, rieši najmä otázky oceňovania a ohodnocovania jednotlivých zložiek duševného vlastníctva, ktoré sú úzko spojené so zabezpečovaním ochrany duševného vlastníctva. Analýza získaných údajov o existencii kontrolingu duševného vlastníctva v praxi. Cieľ prieskumu - získať prehľad o štruktúre majetku v skúmaných podnikoch so zameraním na nehmotný majetok a jeho pozíciu v štruktúre celkového majetku, ale aj ostatné zložky duševného vlastníctva, ktoré sa z pohľadu účtovnej povinnej i nepovinnej evidencie za majetok nepovažujú.