Európska jazyková politika a multilingvizmus v Európskej únii - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Postavenie jazykov v Európe a Európskej únii ovplyvňuje nielen realita tohto kontinentu, ale aj globalizačné trendy. Každý jazyk reflektuje realitu svojej jazykovej komunity a s jej vývojom sa sám prirodzene mení. Európska únia vynakladá veľké úsilie na podporu aktívnej jazykovej politiky, ktorá umožní rovnocenný vývoj všetkých jej jazykov. Výskumy, medzinárodné projekty, mobility ako aj verejná proklamácia podpory v rôznych oficiálnych dokumentoch sú príkladom činnosti inštitúcií Európskej únie.