Economic base development in rural regions in the Slovak Republic - Gecíková, Ivana
Rozvoj podnikateľských aktivít je nižší v typicky vidieckych regiónoch ako v prechodných regiónoch. V ekonomickej základni vidieckych regiónov dominujú skôr fyzické osoby, ktoré reprezentujú malých a stredných podnikateľov. Najvyššiu zamestnanosť zabezpečujú odvetvia s nízkou pridanou hodnotou, poľnohospodárstvo a lesníctvo. Možnosti rozvoja služieb vo vidieckych regiónoch.