Sociálne podniky ako nástroj regionálnej politiky - Šipikal, Miroslav, 1976-
Možnosti využitia sociálnych podnikov nielen ako nástroja sociálnej politiky alebo politiky zamestnanosti, ale aj ako nástroja regionálnej politiky. Dôvody vzniku a najmä verejnej podpory sociálnych podnikov. Existencia a postavenie sociálnych podnikov v Slovenskej republike a analýza ich regionálnej dimenzie. Na jej základe sú potom formulované opatrenia pre zlepšenie efektívnosti fungovania sociálnych podnikov aj ako nástroja regionálnej politiky.