Informačná bezpečnosť - aktuálne hrozby - Škvarčeková, Oľga
Paralelne s novými technológiami a formami komunikácie sa vyvíja aj kybernetická kriminalita. Sociálne siete a blogy predstavujú zvýšenú hrozbu pre vnútornú bezpečnosť spoločností. Stále vážnejším problémom sa stáva útok vedený zvnútra organizácie. Rozposielanie spamov, útoky DDoS, krádeže identity, phishing a iné kriminálne aktivity sa realizujú prostredníctvom malwaru v robotických sieťach s názvom botnet. Hrozbu zo strany botnetov možno odstrániť iba rozsiahlou spoluprácou medzi poskytovateľmi sieťových služieb, špecialistami z oblasti bezpečnosti informačno-komunikačných technológií a orgánmi činnými v trestnom konaní.