Analýza nezamestnanosti Slovenskej republiky za obdobie 1997-2009 - Cakl, Arne
Analýza časového radu nezamestnanosti Slovenska v rokoch 1997 až 2009. Grafická analýza nezamestnanosti. Sezónna dekompozícia. Boxova-Jenkinsova metodológia ARIMA modelov. Pomocou sezónneho ARIMA modelu boli prognózované hodnoty časového radu na jeden rok dopredu.