Umanizzazione ed integrazione - Vita, Tiziano
Nová multikultúrna spoločnosť si popri nevyhnutnosti vytvárať adekvátnu školskú politiku vyžaduje aj poskytovanie istôt a stability veľkému počtu imigrantov prítomných všade na svete. Istoty, ktoré sa týkajú práv všetkého druhu, sociálnych, občianskych a politických. Je povinnosťou každej civilizovanej spoločnosti zlepšovať proces kultúrnej integrácie a v rámci nej aj vyučovania prispôsobeného bezproblémovému spolužitiu osôb úplne odlišného pôvodu, kultúry, mentality.