Vybrané aspekty jazykovej výučby a ich podiel na humanizácii pedagogického procesu - Kozlová, Ľubomíra, 1952-
Humanizácia vyučovania a dôraz na individualitu, teda na jedinečné osobnostné znaky a na umožnenie ich rozvoja tak v procese výchovy ako i v procese vzdelávania. Humanizácia v prostredí vysokého školstva. Učiteľ ustupujúci do pozadia a a študent ako aktívny účastník tvorivého procesu. Interkultúrna komunikácia. Učiteľ konfrontovaný s osobnostnými výzvami.