Humanizácia vo vyučovaní cudzích jazykov - Mrázová, Mária
Dôvody, ktoré viedli k potrebe humanizácie vo vzdelávaní všeobecne a vo vyučovaní cudzích jazykov konkrétne. Súvislosť medzi spôsobom života a charakterom vzdelávania. Podstata humanizácie a predpoklady jej úspechu. Osobnosť študenta. Cudzí jazyk ako prostriedok sebapoznania, ale aj prostriedok pochopenia druhého.