Rozvíjanie zručnosti čítania - Stradiotová, Eva, 1963-
Je niekoľko dôvodov, prečo by učitelia mali podporiť študentov, aby čítali v druhom alebo cudzom jazyku: študijné dôvody, pre potešenie, splnenie vlastných záujmov alebo kvôli budúcej kariére. Učitelia by mali študentov povzbudiť, aby čítali rôzne žánre tak často ako je to možné a jazyk predkladaného textu by mal byť autentický. Čítanie môže pomôcť študentom lepšie pochopiť jazyk, ktorý študujú a rozšíriť ich slovnú zásobu v tomto jazyku.