Funktionen der Sprache in der heutigen multilingualen Gesellschaft - Adamcová, Lívia
Funkcie jazyka z pohľadu niektorých lingvistických teórií. Bühlerov komunikačný model. Dôležitý význam funkcií jazyka v multilingválnej spoločnosti, pretože umožňujú lepšie pochopiť cudzie jazyky a kultúry.