Drogová závislosť a jej prevencia na školách - Orbánová, Darina
Dôvody vzniku drogových závislostí sú rôzne. Dôležitú úlohu v otázkach drogových závislostí zohráva prevencia. Problematika prevencie sa stáva čoraz častejšie súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu. Na jednotlivých stupňoch vzdelávania sa vytvárajú rôzne formy prevencie, ktoré sa uplatňujú pomocou výchovných programov prispôsobených veku detí.