Testovanie Grangerovej kauzality medzi výmennými kurzami a burzovými indexmi - Chocholatá, Michaela, 1977-
Analýza závislosti medzi výmenným kurzom národnej meny každej z krajín V4 voči euru a príslušným burzovým indexom danej krajiny pre denné údaje vstupu krajín V4 do Európskej únie.