Maticový počet v modeloch prerozdelenia poistného v zdravotnom poistení - Škrovánková, Petra, 1981-
Systémy prerozdelenia poistného používané v Európskej únií v oblasti zdravotného poistenia. Prehľad jednotlivých modelov kompenzácie rizika a matematický aparát použiteľný v týchto modeloch pomocou maticového počtu. Využitie informačných technológií pri výpočtoch.