Metafora zdravia v ruskom a slovenskom jazyku politiky a svetová ekonomická kríza - Dulebová, Irina
Porovnávanie zákonitosti metaforického modelovania politického obrazu sveta v masmédiách Ruska a Slovenska na príklade metafory zdravia s cieľom lepšieho pochopenia spoločných tendencií vo vnímaní súčasnej krízy a zároveň aj uchopenia špecifík národných politických diskurzov.