Úloha hospodárskej politiky v procese obnovy ekonomického rastu - Buday, Jozef
Autor poukazuje na najdôležitejšie výzvy pre hospodársku politiku v rámci stability, obnovenie ekonomického rastu a obnovu reálnej konvergencie. Potreba zabezpečenia stability ekonomík krajín EÚ27 najmä zastavením prehlbujúceho sa verejného dlhu. Komparácia reálneho tempa HDP vybraných krajín. Verejné financie sa nachádzajú v dezolátnom stave. Finančná hospodárska kríza poukázala na nepripravenosť štátov na výzvy prichádzajúce z civilizačného kontextu globalizácie a absenciu potrebných reforiem.