Príklady podnikov financovaných rizikovým kapitálom v SR - Freňáková, Magdaléna, 1981-
Príklady podnikov, ktoré boli úspešne financované rizikovým a rozvojovým kapitálom pri svojom vzniku aj v priebehu svojej existencie: Profesia, s.r.o., SkyEurope.