Regulácia trhu práce - Kopkáš, Peter
Trh práce na makroúrovni je tiež odrazom stavu ekonomiky. Ak ekonomika rastie, rastie aj krajina, v ktorej sa zvyšujú investície, rastie agregátny dopyt. Dopyt zvyšuje kúpyschopnosť obyvateľstva a v neposlednom rade sa zvyšuje aj životná úroveň obyvateľstva a ich blahobyt. Ak dochádza k upadaniu ekonomiky do recesie, má to veľký dopad na zamestnanosť obyvateľstva. Regulácia trhu práce na Slovensku.